Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Adela

Greșeala majoră pe care femeia din Buzău, suspectă de coronavirus, a făcut-o la întoarcerea din Italia. Raed Arafat, semnal de alarmă!

Raed Arafat a explicat public care sunt metodele de prevenire a infectării sau a răspândirii coronavirusului și ce ar trebui să facă obligatoriu românii care se întorc în țară din zonele afectate ale Italiei. Totul a pornit de la o femeie din Buzău, care s-a simțit rău când a ajuns în România. Femeia le-a spus autoritățile că a intrat în contact cu o persoană suspectă de Covod-19.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, duminică, la Antena 3, ce trebuie să facă românii care se întorc în țară din zonele afectate de coronavirus. Raed Arafat a declarat că femeia din Buzău care s-a întors din Italia și a declarat autorităților că ar putea fi infectată cu temutul virus se simte bine.

"Doamna nu are nicio problemă în acest moment, este asimptomatică. Când a coborât din microbuz, a sunat la 112 și a zis că a intrat în contact cu cineva în Italia și a fost dusă la spital.

Ea trebuia să declare în primul rând din ce zonă vine când a trecut granița, nu când a ajuns la Buzău. Aceasta este atitudinea corectă.Mulți oameni vin în țară și apoi merg la spitale pentru a fi investigați, iar acest lucru va colmata spitalele și nu este corect", a explicat Raed Arafat.

Alertă în Buzău după ce o româncă întoarsă din Italia a recunoscut că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus

Autoritățile sanitare din județul Buzău au intrat în alertă, după ce o femeie care s-a întors din Italia a sunat la 112 și a spus că se simte rău. În Italia, femeia ar fi intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus.

Citește și: Măsuri extraordinare pe Aeroportul Otopeni. Primele imagini cu culoarul special pentru românii care vin din Italia - FOTO

Buzoianca tocmai se întorsese cu un autocar din Italia, unde fusese la muncă. În apropiere de Buzău, pentru că a început să se simtă rău, femeia a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță care a preluat-o din parcarea unui supermarket

Recomandari