Antena Căutare

Greva generala din 31 mai va paraliza Romania

Operatiile vor fi reprogramate, examenele nationale vor fi blocate, autobuzele si trenurile vor fi oprite, iar ghiseele administratiilor locale vor fi inchise. Cam asa va arata Romania pe 31 mai, cand sindicatele vor declansa greva generala. Vor suferi elevii care isi dau examenul de bacalaureat, pacientii, dar si toti cei care vor avea drumuri de facut in oras sau in tara.

FOTO: Paul Chirila

Pe 31 mai, trenurile vor ramane in gari, in conditiile in care intr-o zi normala circula peste 1600 de garnituri de tren. Iar cele peste 1500 de autobuze, tramvaie si troleibuze din Capitala vor ramane in depouri. Ultima greva a angajatilor a costat Regia Autonoma de Transporturi Bucuresti peste 100.000 de lei, reprezentand pierderile din veniturile unei zile normale de lucru.

Printre cei mai afectati de greva vor fi cu siguranta elevii din clsa a XII-a, care isi dau bacalaureatul. Elevii ar trebui sa sustina, intre 31 mai si 4 iunie, proba de competente lingvistice intr-o limba straina, din cadrul examenului de bacalaureat. Si angajatii din sistemul sanitar vor participa la greva. Medicii vor asigura 30% din activitate. Operatiile vor fi reprogramate exceptand urgentele si interventiile care nu pot fi amanate.

Vor inceta activitatea si functionarii publici, drept urmare ghiseele de la administratiile locale vor fi inchise. Motivele acestor actiuni de protest sunt "reducerea drastica a veniturilor salariatilor din administratia publica locala si iminentele disponibilizari anuntate de catre reprezentantii Guvernului Romaniei".

Sursa: www.jurnalul.ro

Sunt discriminati rromii in Romania? Vezi parerile oamenilor... Bihor/ Toxiinfectie alimentara mortala: o fetita a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x