Grevă generală în toate spitalele din țară. Ce trebuie să știi, dacă mergi astăzi la medic

Federaţia Sanitas declanşează, luni, greva generală, prim-vicepreşedintele Marius Sepi precizând, pentru News.ro, că nicio operaţie care nu este urgenţă medicală nu va fi realizată. În spitale vor fi pichete de grevă, iar o treime dintre angajaţi va asigura continuitatea actului medical.

Federaţia Sanitas declanşează, luni, greva generală, prim-vicepreşedintele Marius Sepi precizând, pentru News.ro, că nicio operaţie care nu este urgenţă medicală nu va fi realizată. În spitale vor fi pichete de grevă, iar o treime dintre angajaţi va asigura continuitatea actului medical.

Aproape 75.000 de medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar încetează lucrul, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării, a mai spus Sepi.

Într-un mesaj postat pe Facebook, duminică, prim-vicepreşedintele Sanitas a spus că pregăteşte greva generală la Spitalul Municipal Sebeş, urmând ca luni să fie alături de colegii săi de la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

"30.10.2016, Sebeş. În anul 1998, în urma grevei generale desfăşurate de Federaţia Sanitas între 16 şi 27 februarie şi când s-a obţinut dublarea salariilor, mi-am început cariera de sindicalist la Spitalul Municipal Sebeş. În aceste momente importante pentru sistemul sanitar nu puteam fi decât alături de colegi şi drept urmare, astă-seară sunt la Spitalul Sebeş pentru a face ultimele pregătiri pentru greva generală, iar mâine voi fi alături de colegii din Bucureşti de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. De noi depinde să schimbăm lucrurile în sănătate şi este important să fim uniţi şi hotărâţi.Reprezentăm o forţă în sănătate şi este timpul să ne recâstigăm drepturile şi demnitatea! 31 octombrie 2016 - Grevă Generală în sănătate!", a scris Marius Sepi pe Facebook.

31 octombrie este ziua în care angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială arată guvernanţilor "că nu mai suportă umilinţa şi indiferent de gradul profesional sunt uniţi şi hotărâţi să îşi recâştige drepturile şi demnitatea".

Aproape 75.000 de medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar vor intra în grevă generală, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării, a declarat, vineri, pentru News.ro, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Federaţia Sanitas cere introducerea în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică - 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe - aproximativ 1.500 de persoane.

Federaţia Sanitas a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din asistenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România face un apel către pacienţi să dea dovadă de solidaritate cu acţiunile Federaţiei Sanitas şi, în acelaşi timp, face şi un apel către toate autorităţile statului pentru a lua măsuri de urgenţă în vederea soluţionării solicitărilor cadrelor medicale, mai arată reprezentanţii COPAC.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri