Antena Căutare

Grevă generală în toate spitalele din țară. Ce trebuie să știi, dacă mergi astăzi la medic

Federaţia Sanitas declanşează, luni, greva generală, prim-vicepreşedintele Marius Sepi precizând, pentru News.ro, că nicio operaţie care nu este urgenţă medicală nu va fi realizată. În spitale vor fi pichete de grevă, iar o treime dintre angajaţi va asigura continuitatea actului medical.

Federaţia Sanitas declanşează, luni, greva generală, prim-vicepreşedintele Marius Sepi precizând, pentru News.ro, că nicio operaţie care nu este urgenţă medicală nu va fi realizată. În spitale vor fi pichete de grevă, iar o treime dintre angajaţi va asigura continuitatea actului medical.

Aproape 75.000 de medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar încetează lucrul, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării, a mai spus Sepi.

Într-un mesaj postat pe Facebook, duminică, prim-vicepreşedintele Sanitas a spus că pregăteşte greva generală la Spitalul Municipal Sebeş, urmând ca luni să fie alături de colegii săi de la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

"30.10.2016, Sebeş. În anul 1998, în urma grevei generale desfăşurate de Federaţia Sanitas între 16 şi 27 februarie şi când s-a obţinut dublarea salariilor, mi-am început cariera de sindicalist la Spitalul Municipal Sebeş. În aceste momente importante pentru sistemul sanitar nu puteam fi decât alături de colegi şi drept urmare, astă-seară sunt la Spitalul Sebeş pentru a face ultimele pregătiri pentru greva generală, iar mâine voi fi alături de colegii din Bucureşti de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. De noi depinde să schimbăm lucrurile în sănătate şi este important să fim uniţi şi hotărâţi.Reprezentăm o forţă în sănătate şi este timpul să ne recâstigăm drepturile şi demnitatea! 31 octombrie 2016 - Grevă Generală în sănătate!", a scris Marius Sepi pe Facebook.

31 octombrie este ziua în care angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială arată guvernanţilor "că nu mai suportă umilinţa şi indiferent de gradul profesional sunt uniţi şi hotărâţi să îşi recâştige drepturile şi demnitatea".

Aproape 75.000 de medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar vor intra în grevă generală, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile privind revendicările legate de legea salarizării, a declarat, vineri, pentru News.ro, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Federaţia Sanitas cere introducerea în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică - 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe - aproximativ 1.500 de persoane.

Federaţia Sanitas a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din asistenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România face un apel către pacienţi să dea dovadă de solidaritate cu acţiunile Federaţiei Sanitas şi, în acelaşi timp, face şi un apel către toate autorităţile statului pentru a lua măsuri de urgenţă în vederea soluţionării solicitărilor cadrelor medicale, mai arată reprezentanţii COPAC.

Gemenii întâlnesc o persoană extraordinară. Horoscopul zilei, 31 octombrie... Petrecere cu lăutari lângă comemorarea victimelor din Colectiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x