Antena Căutare

Anunț de ultimă oră despre greva generală la metrou! Sindicaliștii și conducerea Metrorex au ajuns la un acord

Greva generală la metrou nu va mai avea loc. Sindicaliștii și conducerea Metrorex au ajuns la un acord, angajații de la metrou urmând să primească cu 20% în plus la salarii. Majorările vor intra în vigoare începând de miercuri.

Greva generală la metrou nu va mai avea loc. Sindicaliștii și conducerea Metrorex au ajuns la un acord, angajații de la metrou urmând să primească cu 20% în plus la salarii. Majorările vor intra în vigoare începând de miercuri.

Anunțil a fost făcut în urmă cu puțin timp de Ion Rădoi, președintele USLM, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

O nouă rundă de negocieri a avut loc marți între conducerea Metrorex și sindicaliștii de la metrou, care au cerut majorarea salariilor cu peste 20%.

Riscul ca o grevă generală la metrou să aibă loc revenise, după ce negocierile dintre sindicaliști și conducerea Metrorex eșuaseră din nou, luni.

Ioan Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, l-a acuzat pe ministru demisionar al Transporturilor, care nu ar fi de acord cu o majorare salarială de peste 20 la sută, așa cum au solicitat sindicatele.

La sfârșitul lunii noiembrie, Tribunalul București a declarat nelegală greva de la metrou, declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM). Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, spunea că greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care le au comercianţii din staţii de mai bine de 15 ani.

Ministrul Transporturilor a explicat că au fost opt runde de negocieri referitoare la încheierea Contractului Colectiv de Muncă, iar singura revendicare nenegociabilă a fost creşterea salariilor cu 42 la sută.

De asemenea, Șova a menționat că, în ultimii patru ani, angajații de la metrou au beneficiat de creșteri salariale, ultima dintre ele fiind în 2017 – 21 la sută.

Veste bombă pentru bucureșteni! Va fi introdusă o nouă metodă de plată pentru călătoriile cu autobuzul și tramvaiul... De la 1 ianuarie, înmormântările vor deveni un „lux”! Cât vom plăti pentru o slujbă de weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x