Antena Căutare

Greva RATB s-a incheiat. Transportul se reia abia maine!

UPDATE: 19.02: Desi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, la finalul discutiilor de la autobaza Titan, ca angajatii RATB incheie protestul si reiau joi seara munca, precizand ca 89% din doleantele acestora privesc administrarea propriilor bani, mijloacele de transport RATB vor reveni pe trasee abia maine dimineata.

UPDATE 18.09: Negocierierile dintre sindicalisti si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-au incheiat. RATB-ul ar trebui sa-si reia activitatea, dupa aproape 18 ore de protest, timp in care traficul din Bucuresti a fost paralizat. Dar soferii nu vor inca sa se urce la volan!

Aproximativ 2.000 de soferi RATB au refuzat, miercuri, sa iasa pe trasee, nemultumiti de faptul ca bugetul Regiei este prea mic si va ajunge doar pana in luna august. Nici un autobuz, troleibuz sau tramvai nu circula in Bucuresti, traficul fiind paralizat.

Soferii se tem ca le-ar putea fi reduse salariile. Protestatarii spun ca daca se va realiza o rectificare bugetara joi vor iesi la munca, insa vor o garantie scrisa ca se va intampla acest lucru.

Potrivit directorului RATB Gheorghe Aron, Regia va incerca sa discute cu reprezentantii municipalitatii sa vada cum vor ajunge banii. Aron a facut apel la angajatii RATB sa iasa pe trasee, pentru a servi calatorii si pentru a evita sa blocheze Capitala.
Marti noaptea a avut loc deja o prima runda de negocieri intre directorul RATB si angajati, care nu le-a rezolvat insa nemultumirile.

Gheorghe Aron a anuntat ca de la inceputul lunii mai pretul biletelor si al abonamentelor va fi majorat, urmand ca un bilet sa coste 1,5 lei, in loc de 1,3.
soferii spun ca in ultimele luni le-au scazut veniturile lunare din cauza diminuarii orelor de lucru si a faptului ca nu mai sunt efectuate orele suplimentare si ca salariile lor sunt la nivelul din 2008. Protestatarii spun ca vor renegocierea salariului si reducerea personalului TESA, unde numarul angajatilor este dublu fata de al soferilor.

Reprezentantii RATB spun ca protestul angajatilor nu respecta principiile legale.

RATB are aproximativ 18.000 de angajati.

Bataie pe un fruct... Brasov: Hotel la Manastirea Brancoveanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x