Grilă salarizare profesori 2018. Cine primește spor de 10% la salariu

Incă de la prima zi de școală, Ministerul Educației a venit cu câteva schimbări pentru profesori în ce privește grila de salarizare din 2018 - 2019.

grila salarizare profesori 2018

Încă de la prima zi de școală, Ministerul Educației a venit cu câteva schimbări pentru profesori în ce privește grila de salarizare din 2018 - 2019. Ministrul Educației, Valentin Popa, a declarat, la deschiderea noului an școlar, că de la 1 decembrie profesorii vor primi un spor de 10% pentru suprasolicitare.

Mai mult, de la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiții vătămătoare.

"Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative față de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an școlar, salariile au crescut în medie cu 25% și vor urmă și alte creșteri salariale, pentru că la 1 decembrie va apărea și un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%", a spus Valentin Popa, la Miercurea Ciuc.

De asemenea, el a adăugat că la 1 ianuarie 2019 va intră în vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiții vătămătoare.

"În anul 2019 se va acordă și un sfert din ecartul între salariile prezente și cele aferente anului 2022. Practic, în anul 2022, va există o creștere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creștere semnificativă și e un pas important către valorizarea resursei umane.

Sper că toate aceste lucruri să conducă și la o creștere a calității actului educațional pentru că, sigur, stimați profesori, e foarte important că dumneavoastră să faceți la clasă lecții atractive, să țineți elevii în clase și să-i aduceți cu drag la școală", a mai spus Valentin Popă.

Ministrul Educației le-a transmis profesorilor că elementul esențial al creșterii calității educaționale este în mână lor, îndemnându-i să formeze un parteneriat cu părinții și elevii.

Ultimele știri