Antena Căutare

Virus periculos la granițele României! Se extinde din ce în ce mai mult! Medicii sunt în alertă

Virusul gripal face tot mai multe victime și în Bulgaria și Ungaria, țări vecine României. Medicii din ambele țări au transmis că gripa se răspândește foarte rapid din cauză că mulți oameni nu s-au vaccinat.

Virusul gripal face tot mai multe victime și în Bulgaria și Ungaria, țări vecine României. Medicii din ambele țări au transmis că gripa se răspândește foarte rapid din cauză că mulți oameni nu s-au vaccinat.

În Bulgaria urmează să fie declarată epidemie de gripă, după ce, din cauza acestei boli, și-au pierdut viața 12 oameni și un copil de 5 ani.

De asemenea, este epidemie în numeroase regiuni din Ungaria.

Medicii din ambele țări au transmis că gripa se răspândește foarte rapid din cauză că mulți oameni nu s-au vaccinat.

În 15 regiuni din Bulgaria, unde virusul s-a extins în ultima vreme cu repeziciune, şcolile au fost deja închise.

Situaţia este din ce în ce mai gravă în ţara vecină. Numărul pacienţilor care au ajuns la spitalul din Vidin cu infecţii respiratorii sau simptome de gripă s-a dublat, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Medicii se aşteaptă ca în orice clipă şi Vidinul să fie declarat zonă epidemica.

Legea bulgară prevede că se poate declara epidemie odată ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 200 de cazuri la 10.000 de locuitori.

„Sunt aproape convins că cu timpul şi cu viteza cu care merge răspândirea asta de viroză, este deja atins şi, probabil, o să fie anunţat în următoarele zile. (...) Mai mult din jumătate din Bulgaria este atinsă deja de epidemie”, a spus Ivo Gheorghiev, medic în Vidin.

Medicii spun că şi în Bulgaria s-a ajuns în această situaţie din cauza gradului mic de imunizare a populaţiei. Doar 0.5% din oameni se vaccinaseră, înainte de izbucnirea epidemiei. Procentul a ajuns între timp la 3%, dar este în continuare unul mic.

Explozie puternică într-un apartament din Câmpulung! Un bărbat a suferit arsuri pe față... Tichete de masă 2019. Cum se acordă anul acesta și ce trebuie să știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x