Antena Căutare

Gripa în România 2019. La cât a ajuns numărul deceselor confirmate cu virus gripal

Gripa în România 2019. La cât a ajuns numărul deceselor confirmate cu virus gripal

Gripa în România 2019. La cât a ajuns numărul deceselor confirmate cu virus gripal
Gripă 2019 | pexels.com

În ultimele câteva zile, virusul gripal a afectat tot mai multe persoane în România și chiar a dus la decesul a 27 de persoane, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Sezonul gripal și-a făcut debutul iarna aceasta, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute crescând cu mai mult de 20% față de nivelul așteptat. Astfel, acest lucru i-a determinat pe specialiști să declare inceputul sezonului gripal, atenționând cetățenii.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății declară “Ne putem aștepta la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri în următoarele săptămâni. Am cerut autorităților de sănătate publică locale să monitorizeze evoluția situației epidemiologice la nivel județean. Inspectoratele școlare, vor recomandă triajele epidemiologice zilnice în colectivități – școli, grădinițe, creșe . DSP –urile vor fi informate zilnic asupra numărului de îmbolnăviri depistate, pentru a realiza o evaluare locală și a stabili măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului gripal”.

Populația ar trebui să aplice cu luare aminte și să respecte cu strictețe sfaturile specialiștilor pentru a împiedica răspândirea virusului gripal. În acest sezon gripal s-au înregistrat 90.963 de viroze respiratorii acute, cu 21,3% mai mult decât în 2018. Populația trebuie să ia la cunoștință faptul că cea mai eficientă metodă de a împiedica îmbolnăvirea este vaccinarea.

Sursă foto: pexels.com

Concursuri școlare 2018-2019. Calendar competiții școlare aprobat de MEN! Ce noutăți sunt... Caz șocant la o școală din România! O copilă de 13 ani s-a aruncat de la fereastr clasei în fața dirigintelui! Motivul e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x