Antena Căutare

Gripa în România 2019. Recomandări Ministerul Sănătății evitare răspândire gripă

Gripa în România 2019. Recomandări Ministerul Sănătății evitare răspândire gripă

Gripa în România 2019. Recomandări Ministerul Sănătății evitare răspândire gripă
Gripă 2019 | everydayhealth.com

Virusul gripal continuă să afecteze populația țării noastre. Iarna aceasta debutul acestui virus a fost unul devastator, spun specialiștii. Până în prezent s-au înregistrat 27 de decese din cauza virozelor respiratorii acute. Specialiștii au înregistrat 90.963 de astfel de cazuri, cu 21,3% mai mult decât anul trecut.

Ministerul Sănătății îi sfătuiește pe cetățeni să ia în calcul toate măsurile prezentate de specialiști pentru a evita o eventuală îmbolnăvire. Cea mai eficientă metodă este vaccinarea. În acest sens, Ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 doze de vaccin. Până în prezent, au fost vaccinate în cabinetele medicilor de familie aproximativ 1.244.000 persoane care beneficiază de vaccinare gratuită.

Celelalte 55.000 de doze se află fie în stocul DSP, fie în cabinetele medicilor de familie. Mai mult decât atât, Ministrul Sănătății a cerut situația numărului de doze suplimentare solicitate de medicii de familie în vederea achiziționării de noi vaccinuri.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut un apel către cetățeni, rugându-i să respecte sfaturile specialiștilor. Dintre sfaturi, amintim:

Recomandări

  • continuarea vaccinării antigripale
  • purtarea echipamentului de protecție necesar de către vizitatori și personalul medical în spitale ( mănuli, halate, măști)
  • igiena adecvată a mâinilor
  • respectarea etichetei tusei și strănutului
  • izolarea la domiciliu a persoanelor ce prezintă simptome asemănătoare gripei
  • consultarea medicului de familie pentru simptome asemănătoare gripei

Sursă foto: everydayhealth.com

Adevărul despre virusul gripal! De ce gripa din acest an ucide tineri sănătoși... Imagini teribile surprinse în București! Mai mulți călători, blocați într-un autobuz Otokar: ”Totul s-a întâmplat brusc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x