Antena Căutare

Gripa în România. Care e bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal?

Gripa în România. Care e bilanțul deceselor cauzate de virsul gripal. Află din articolul a1.ro, la cât a ajuns numărul deceselor cauzate de virusul gripal în România

Gripa în România. Care e bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal?
Gripă 2019 | hepta.ro

Începând cu 30 ianuarie 2019, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat epidemie de gripă deoarece aceasta este a treia săptămână de gripă consecutivă. Numărul total de persoane care au decedat din cauze virusului gripal a crescut la 63. Decizia Ministrului Sănătății a fost luată după ce aceasta s-a consultat cu specialiștii din domeniul sănătății publice, dar și în baza rapoartelor venite din județele din țară.

Ultimele două persoane care au murit de gripă sunt un bărbat de 57 de ani din Bucureşti, confirmat cu virus gripal tip A, şi un alt bărbat (46 de ani) din Argeş, cu virus gripal tip A. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Sorina Pintea a declarat: “Există o succesiune de trei săptămâni epidemice, ca urmare se constată că gripa evoluează epidemic. Nu există un motiv de panică, dar este necesar ca toate măsurile și recomandările pe care Ministerul Sănătății le-a transmis încă din data de 17 ianuarie și care sunt valabile în această perioadă să le aplicăm. Este nevoie ca populația să fie compliantă și să respecte recomandările specialiștilor privind aplicarea regulilor de igienă personală”.

Obiectivul Ministerului Sănătății în perioada următoare este reducerea numărului de cazuri severe și decese cu gripă, prin recunoașterea rapidă a gripei și instituirea de urgență a tratamentului. Cea mai bună metodă de prevenire a gripei rămâne vaccinul antigripal.

Sursă foto: hepta.ro

S-a aflat cine era bărbatul care a murit în accidentul din Constanța! Omul avea 41 de ani și un copil!... Orașul unde nu există niciun om fără locuință! Unde se află și cine s-a ocupat de donațiile adăposturilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x