Antena Căutare

Gripă în România. De ce elevii și preșcolarii nu fac cursuri astăzi 25 ianuarie?

Gripă în România. De ce elevii și preșcolarii nu fac cursuri astăzi 25 ianuarie?

Gripă în România. De ce elevii și preșcolarii nu fac cursuri astăzi 25 ianuarie?
Gripă 2019 | integrisok.com

În România, virusul gripal face ravagii încă de la începutul acestui an. Potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul deceselor din cauza epidemiei de gripă a ajuns la 36 de persoane.

Iarna aceasta debutul acestui virus a fost unul devastator, spun specialiștii. Astfel, s-au înregistrat 90.963 de cazuri de viroză respiratorie acută, cu 21,3% mai mult decât anul trecut.

Ministerul Sănătății îi sfătuiește pe cetățeni să ia în calcul toate măsurile prezentate de specialiști pentru a evita o eventuală îmbolnăvire. Cea mai eficientă metodă este vaccinarea. În acest sens, Ministerul Sănătății a achizișionat 1.300.000 doze de vaccin. Până în prezent, au fost vaccinate în cabinetele medicilor de familie aproximativ 1.244.000 persoane care beneficiază de vaccinare gratuită.

Tot mai mulți părinți sunt îngrijorați din cauza evoluției epidemiei de gripă. Ca măsură de siguranță împotriva îmbolnăvirii, Ministerul Educației a transmis un ordin către grădinițe și școli pentru suspendarea cursurilor astazi, 25 ianuarie 2019.

Așadar, vineri, 25 ianuarie 2019, elevii și preșcolarii din toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară vor fi liberi, conform unui ordin emis de Ministerul Educației Naționale, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății. În acest fel, copii vor fi mai puțin expuși virusului gripal de vreme ce data de 24 ianuarie a fost declarată zi liberă prin lege. Timp de 4 zile, cei mici vor putea sta izolați pentru a se feri de transmiterea virusului periculos.

Sursă foto: integrisok.com

Loteria bonurilor fiscale 2019. Care este calendarul extragerilor lunare și ocazionale... Vestea așteptată de toți pensionarii! Nu vor mai fi nevoiți să aștepte banii de la stat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x