Antena Căutare

Gripa în România. Ministerul Sănătății declară azi epidemia de gripă în toată România

Gripa în România. Ministerul Sănătății declară epidemia de gripă în toată România. Află din articolul a1.ro, care sunt recomndările Ministerului Sănătății pentru prevenția gripei

Gripa în România. Ministerul Sănătății declară azi epidemia de gripă în toată România Galerie
Gripă 2019 | forumdaily.com

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a anunțat miercuri, 30 ianuarie, că e declarată epidemie de gripă din cauza faptului că s-au înregistrat trei săptămâni epidemice consecutiv. În acest sezon gripal, au decedat 56 de persoane din cauza gripei.

Ministrul Sănătății a declarat într-o conferință de presă: “Putem spune, în acest moment, că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de cel puţin trei săptămâni epidemice, conform uzanţelor se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extinderea regională în zona de sud a ţării”.

Zilele trecute Ministrul Sănătății le transmitea cetățenilor să țină cont de sfaturile medicilor pentru a încerca evitarea unei eventuale îmbolnăviri. Cea mai eficientă metodă este vaccinarea. În acest sens, Ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 doze de vaccin. Până în prezent, au fost vaccinate în cabinetele medicilor de familie aproximativ 1.244.000 persoane care beneficiază de vaccinare gratuită.

Celelalte 55.000 de doze se află fie în stocul DSP, fie în cabinetele medicilor de familie. Mai mult decât atât, Ministrul Sănătății a cerut situația numărului de doze suplimentare solicitate de medicii de familie în vederea achiziționării de noi vaccinuri.

Recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul gripal

-continuarea vaccinării antigripale

-purtarea echipamentului de protecție necesar de către vizitatori și personalul medical în spitale ( mănuli, halate, măști)

-igiena adecvată a mâinilor

-respectarea etichetei tusei și strănutului

-izolarea la domiciliu a persoanelor ce prezintă simptome asemănătoare gripei

-consultarea medicului de familie pentru simptome asemănătoare gripei

Sursă foto: ziarmedical.ro

Epidemie de gripă în România. Încă două persoane au murit... Caz tulburător! O fetiță de 13 ani s-a spânzurat! Ce i-a spus profesoarei ei înainte de a comite gestul extrem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x