Antena Căutare

Gripa în România. Numărul deceselor din cauza virusului gripal continuă să crească

Gripa în România. Numărul deceselor din cauza virusului gripal continuă să crească

Gripa în România. Numărul deceselor din cauza virusului gripal continuă să crească
Gripă 2019 | fairfaxcounty.gov

Potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul deceselor din cauza epidemiei de gripă a ajuns la 39 de persoane.

Ministrul Sănătății și-a exprimat îngrijorarea vineri, 25 ianuarie, în legătură cu această problemă ce afectează întreaga țară. Primul sfat pentru cetățeni a fost ca aceștia să se vaccineze imediat ce se vor suplimenta cabinetele de medicină de familie cu noi doze.

Iarna aceasta debutul acestui virus a fost unul devastator, spun specialiștii. Dintre aceste cazuri de griă, 6.000 au fost depistate doar în școli. Specialiștii spun că în spitale au ajuns peste 200.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, viroze, pneumonii și gripă.

Rămâne la latitudinea autorităților dacă se va declara sau nu epidemie. Ministrul Educației a decis ca de azi, 28 ianuarie, elevii și preșcolarii să revină la cursuri. Cei mici trebuie să își respecte cât mai bine igiena mâinilor, să respecte eticheta strănutului și a tusei și să poarte măști de protecție corespunzătoare.

Sursă foto: fairfaxcounty.gov

Plan roșu de intervenție în Caraș Severin. O mașină s-a izbit de un autocar: Au fost anunțate peste 40 de victime... Autoritățile sunt în alertă. Au fost aproape 3000 de urgențe de cod galben și roșu în ultimele 2 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x