Antena Căutare

Gripa în România. Unde pot suna părinții pentru sfaturi medicale prin telefon?

Gripa în România. Unde pot suna părinții pentru sfaturi medicale prin telefon. Părinții din România care au copii cu vârste între 0 și 6 ani, pot apela 1791, Peditel. Singurul serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România

Gripa în România. Unde pot suna părinții pentru sfaturi medicale prin telefon?
Gripă 2019 | pexels.com

Sezonul gripal îngrijorează din ce în ce mai mulți români din cauza numărului ridicat de cazuri de viroze care a trecut peste 90.000 de persoane. Ceea ce ne sperie și mai tare este numărul deceselor din cauza virusului gripal care a ucis 27 de persoane.

Părinții sunt cei mai îngrijorați pentru cei mici, având în vedere că aceștia intră în contact zilnic la școală cu foarte mulți copii și adulți. Astfel, răspândirea virusului gripal se poate face rapid. Dacă cel mic manifestă simptome asemănătoare gripei, părinții ar trebui să contacteze medicul de familie pentru a-i prezenta simptomatologia copilului. În caz de urgență, părinții ar trebui să sune la 112.

Dacă au nevoie de sfaturi medicale privind sănătatea copiilor lor, părinții pot suna non-stop la Peditel la 1791 din rețelele Vodafone și Orange și *1791 din rețelele Digi și Telekom pentru a primi sfaturi medicale non-stop de la specialiști. Acesta este singurul serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România.

Acest serviciu de asistență pediatrică se adresează părinților, cărora le oferă sfaturi medicale profesioniste pentru afecțiuni fără risc vital pentru sănătatea copilului, la orice oră din zi sau din noapte. Medici dedicați va stau la dispoziție, ajutându-vă cu calm și răbdare. Scopul lor este să îți liniștească temerile și să te ajute să alungi sau să ameliorezi simptomele copiilor tăi până la consultul unui medic pediatru sau de familie.

Trebuie ținut cont de faptul că Peditel nu este un serviciu de urgențe. În aceste cazuri trebuie să apelezi numărul unic de urgențe 112 sau să te adresezi Unităților de Primiri Urgențe.

Sursă foto: pexels.com

Mai mulți bani de la stat pentru elevi, începând de joi! Iată ce condiții trebuie să îndeplinească... Rămas fără un picior, șoferul drogat, care a produs accidentul în care a murit Gabi, are nevoie de ajutor. Prietenii cer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x