Antena Căutare

Gripa porcina face o noua victima: O tanara a murit la un spital din Iasi

Gripa porcina face o noua victima in Romania. Este vorba despre o femeie de 29 de ani, din Iasi. Este al doilea caz ingregistrat anul acesta in Romania.


Institutul Cantacuzino a confirmat luni dupa-amiaza prezenta virusului A/H1N1 in organismul femeii. Potrivit medicilor, aceasta nu ar fi efectuat recent nicio calatorie in alta tara.

Acesta este al doilea deces inregistrat anul acesta in Romania la pacienti diagnosticati cu gripa noua. Primul caz s-a inregistrat tot la Iasi, unde un barbat de 60 de ani, care fusese internat in stare grava la Spitalul de Pneumoftiziologie, a murit la spital.

In acel caz, barbatul a inceput sa se simta rau la scurt timp dupa ce s-a intors dintr-o vacanta in Egipt pe care a facut-o de sarbatori. El s-a prezentat la spital, unde medicii l-au informat ca este posibil sa fi contractat virusul A/H1N1, insa barbatul a refuzat sa fie internat, pe motiv ca boala nu ar fi una severa.

Ulterior, starea barbatului s-a inrautatit, astfel ca a fost internat in stare grava in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi. Luni dimineata, conducerea Directiei de Sanatate Publica din Iasi a anuntat decesul pacientului.

In prezent, la Iasi mai exista doua cazuri confirmate de imbolnavire cu virusul gripei porcine. Este vorba despre un barbat in varsta de 30 de ani si o femeie de 34 de ani. Medicii sustin ca starea de sanatate a acestora este una buna.

Un prim caz de gripa A/H1N1 a fost confirmat si in Prahova, la o femeie insarcinata, in varsta de 23 de ani. Din pacate, tanara a pierdut sarcina la scurt timp dupa internarea in spital.

Medicii recomanda ca la primele simptome de gripa, precum febra, dureri musculare, dureri de cap si o stare generala proasta, sa mergem imediat la medicul de familie.

Foto:Intact Images

sursa:Antena3.ro

Jaf la o farmacie din Resita. Hotul a reusit sa fuga cu 5000 de lei... capatios...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x