Antena Căutare

Grupul civic Reset Iaşi a formulat un denunţ împotriva lui Raed Arafat şi a şefilor pompierilor Orlando Şchiopu şi Mihai Guţă, care ar fi tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenţiei în cazul Colectiv

Grupul civic Reset din Iaşi a formulat un denunţ împotriva conducerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pe care l-a înaintat procurorului general al României, cerând începerea urmăririi penale în cazul lui Raed Arafat, dar şi a altor doi şefi ai IGSU, Orlando Şchiopu şi Mihai Guţă, pentru sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri. Reprezentanţii Reset Iaşi consideră că aceştia "au tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenţiei în cazul Colectiv".

Reprezentanţii Reset Iaşi afirmă că denunţul la adresa şefilor IGSU a fost formulat după ce membrii grupul civic din Iaşi "au aflat cu stupoare că şefii IGSU au tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenţiei în cazul Colectiv".

"Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucţionare a justiţiei şi motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus“, susţin reprezentanţii Reset pe pagina de Facebook a grupului civic.

Conducerea Reset Iaşi susţine că intervenţia autorităţilor a fost haotică şi că "a existat din primul moment suspiciunea privind lipsa de profesionalism şi de empatie a salvatorilor“.

"Constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exerciţiu de compasiune faţă de un muribund. Suntem singuri şi ne avem doar pe noi! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie şi solidaritatea noastră pot (re)construi ţara în care vrem să trăim“, mai spun reprezentanţii grupului Reset Iaşi.

Denunţul grupului civic din Iaşi îi vizează pe Raed Arafat, Orlando Şchiopu şi Mihai Guţă, cei trei fiind acuzaţi că au întârziat şi obstrucţionat ancheta în dosarul Colectiv.

O filmare de aproximativ 20 de minute, făcută în noaptea intervernţiei la incendiul din clubul ”Colectiv”şi care a fost ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea.

Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj al ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

Parchetul General anunţă că procurorii care au făcut ancheta privind incendiul de la Colectiv nu au avut la dosar înregistrarea video făcută publică joi şi nici nu au ştiut de existenţa ei. Procurorii au cerut, joi, ISU, această înregistrare video.

Şeful IGSU a declarat că imaginile nu au fost prezentate autorităţilor şi anchetatorilor pentru că nu au fost cerute ”în mod punctual”.

Sursa : news.ro

Ultimă oră! Plângere penală pentru Raed Arafat și șefii IGSU, după noile imagini cu intervenția de la Colectiv... Tragedie în Italia! Român mort într-un accident rutier...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x