Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Alertă! Grupul de Comunicare Strategică lansează un APEL public la respectarea cu strictețe a regulilor. Ce ne este cerut să facem

După ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, . Autoritățile prin Grupul de Comunicare Strategică fac un apel public și îndeamnă respectarea STRICTĂ a regulilor și măsurilor de protecție sanitară

Alertă! Grupul de Comunicare Strategică lansează un APEL public la respectarea cu strictețe a regulilor. Ce ne este cerut să facem

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar România se apropie de 30.000 de cazuri. În același timp, numărul persoanelor care au murit din cauza acestui virus a ajuns la 1.799.

România atinge vârful pandemiei de coronavirus. În ultimele 24 de ore, în țara noastră, au fost confirmate 555 de noi cazuri, după ce au fost făcute 13.400 de cazuri.

Pe 11 aprilie, când au fost depistați 523 de bolnavi, se făcuseră doar 3.842 teste.

Mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică:

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment.”

Recomandari