Antena Căutare

Guvernul a aprobat deblocarea a 500 de posturi in Sanatate

Executivul a aprobat deblocarea a 500 posturi in sistemul sanitar, pentru unitatile din reteaua Ministerului Sanatatii si pentru cele al caror management a fost transferat autoritatilor administratiei publice locale.

"Este un prim pas pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din sistemul sanitar care se confrunta cu un important deficit de personal, atat personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar si alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical", a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Dintre cele 500 posturi ce urmeaza sa fie deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judetene de urgenta, spitalelor care asigura asistenta medicala de urgenta pentru adulti si copii din municipiul Bucuresti, serviciilor de ambulanta si institutelor si centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar.

Restul de 200 posturi vor fi repartizate Institutului Regional de Oncologie Iasi, pentru demararea activitatii, si Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" din acelasi oras, in vederea reorganizarii activitatii.

Cod portocaliu de inundatii pentru 4 rauri din Mehedinti si Prahova!... O femeie de 112 ani, cel mai batran locuitor al Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x