Antena Căutare

Guvernul a aprobat ordonanta prin care soferii sunt obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna

Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanta prin care soferii vor fi obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna sau all season, in perioada sezonului rece, incepand cu luna noiembrie. Daca nu vor respecta aceasta obligatie, conducatorii auto vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 lei, a anuntat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, citat de Mediafax.

Daca este vorba despre vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si de cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, masina trebuie echipata cu anvelope de iarna pe axele de tractiune si/sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

In cadrul discutiilor de la Guvern privind aceasta ordonanta, premierul Boc a intrebat, urmarit atent de ministri interesati de masinile personale, daca pneurile all season respecta noile norme, potrivit unor surse participante la sedinta de saptamana trecuta a Guvernului, citate de Mediafax. Boagiu a precizat ca aceste cauciucuri pot fi utilizate in continuare.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii estimeaza ca statul va incasa TVA de 445 milioane euro din vanzarile de cauciucuri.

Potrivit proiectului, soferii vehiculelor care nu au anvelope de iarna in sezonul rece vor fi penalizati cu 9 pana la 20 de puncte, amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare al masinii.

Jefuitorii unui postas au fost batuti de cativa pensionarii infuriati... Iasi: Un copil a incercat sa se sinucida de rusine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x