Antena Căutare

Guvernul a instituit doliu național! Ce se va întâmpla în următoarele trei zile

În urma tragediei din clubul Colectiv, în care și-au pierdut viețile 27 de tineri, iar alți 184 au fost răniți, Guvernul a instituit doliu național.

În urma tragediei din clubul Colectiv, în care și-au pierdut viețile 27 de tineri, iar alți 184 au fost răniți, Guvernul a instituit doliu național.

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Aceeaşi lege prevede că, în zilele de doliu naţional, aşa cum au fost stabilite de guvern, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României.

De asemenea, drapelul este coborât şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele de trecere a frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie le revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă. Totodată, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi adaptează programul în mod corespunzător. În plus, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi sunt amânate.

Vlad Ţelea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, a murit în tragedia din Clubul Colectiv... Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis condoleanţe familiilor victimelor tragediei din Club Col...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x