Căutare Live

Guvernul a stabilit că persoanele care merg la plajă în zona fără şezlonguri, la malul mării, trebuie să respecte aceleaşi reguli de distanţare

Guvernul a adoptat modificări la actul normativ care reglemenează accesul pe plajă, stabilindu-se că persoanele care doresc să stea la plajă fără şezlonguri, la malul mării, trebuie să respecte aceleaşi reguli ca şi persoanele care fac plajă în zona amenajată. Totodată, a fost inclusă posibilitatea de exceptare de la obligaţia izolării la domiciliu pentru persoane care se întorc din unele ţări, cu risc scăzut de coronavirus, în urma evaluării unor criterii epidemiologice.

Ionel Dancă a spus că au fost adoptate hotărâri care prevăd modificări la anexa 3 din Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. "Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea apei, fără şezlonguri. Aceste persoane trebuie să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri", a explicat el. Totodată, a fost inclusă posibilitatea de renunţare, în unele situaţii, la măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care vin din anumite ţări. "În cadrul acestui proiect de hotărâre de guvern a fost inclusă posibilitatea, extrem de importantă, aşa cum domnul prim-ministru Ludovic Orban a anunţat de mai multe ori, că în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, în ceea ce priveşte măsura izolării la domiciliu a persoanelor care vin din alte ţări, acestea vor putea fi relaxate gradual, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice din ţările din care aceştia provin. Practic, prin modificarea HG şi prin această reglementare, la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică, în urma evaluării unor criterii care să confirme faptul că există un risc scăzut din ţările de provenienţă ale cetăţenilor care vin în ţara noastră, în acele situaţii, la propunerea INSP, cu aprobarea Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă şi prin Ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului afacerilor Interne, se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Practic se deschide posibilitatea odată cu această măsură ca în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu", a afirmat Dancă.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Coronavirus în România, 7 iunie 2020. Live Update. Noi decese, în rândul pacienților cu COVID-19! Numărul deceselor a aj...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri