Antena Căutare

Guvernul da 350 de mii de euro pe un sondaj ca sa afle cum traim

O cercetare sociologica care sa identifice cum sunt primite de romani politicile guvernamentale si care este nivelul nostru de trai. Pentru realizarea acestui sondaj de opinie Executivul este dispus sa plateasca 1.199.193 lei fara TVA, adica aproximativ 350 mii de euro, bani proveniti din fonduri europene.

"Cum este viata dvs. in prezent comparativ cu cea de acum un an?; Cum credeti ca veti trai peste un an?; Peste cat timp credeti ca se va sfarsi criza economica si financiara in Romania?; Cum vi se par masurile luate pana in prezent de Guvernul Romaniei pentru depasirea crizei economice?" sunt cateva dintre intrebarile la care Cabinetul Boc vrea sa afle raspunsurile.

O cercetare similara a fost desfasurata in perioada noiembrie -decembrie 2009, iar acum Guvernul vrea sa "actualizeze" raspunsurile subiectilor de atunci, fiind vorba de o cercetare panel desfasurata in valuri.

Si pentru ca aceiasi subiecti care au raspuns in 2009 la respectivele intrebari sa accepte sa fie inclusi si acum in cercetare, Guvernul recomanda ca realizatorul sondajului sa acorde mici "cadouri" respondentilor, pentru a creste "disponibilitatea" acestora de a participa la sondaj.

Prin urmare, subiectilor li se vor oferi bonuri-cadou a caror valoare nu poate fi mai mare decat cele oferite participantilor la primul sondaj, cel din noiembrie 2009, adica 15 lei.

Numai ca acum Guvernul pune conditie ca realizatorul sondajului sa ii consulte in alegerea cadoului pe care il va primi fiecare respondent.

"Cadoul acordat respondentilor la sondaj va fi stabilit de comun acord cu autoritatea contractanta si va fi in valoare de aproximativ 15 RON", se precizeaza in caietul de sarcini.

Prin cercetarea sociologica se vrea a se cunoaste si opiniile tinerilor, caci grupul tinta al sondajului este reprezentant de cetatenii romani de 15 ani si peste. Temele cercetarii vizeaza domenii precum economie, management financiar, protectie sociala, sanatate, educatie, mediu, infrastructura, turism sau justitie.

Un studiu sociologic care sa verifice cat de mult apreciaza romanii activitatea Guvernului s-a dorit sa se achizitioneze de catre Executiv si anul trecut, in acest sens SGG alocand in mai 2010 suma de 327.731 lei fara TVA.

Numai ca atunci premierul Emil Boc a intervenit chiar in timpul derularii licitatiei si a cerut anularea ei, invocand conditiile de criza economica si nevoia de a economisi fondurile bugetare.

Sursa: Jurnalul National

Lapte expirat si cornuri mucegaite pentru elevi. ANPC a oprit sute de kilograme de alimente alterate... Liviu Popa, IGPR: Avem suficienti betivi, nenerociti in Politie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x