Antena Căutare

Guvernul propune ca minorii cu reședința / domiciliul în străinătate să poată ieși din România fără împuternicire

Guvernul a adoptat proiectul de lege referitor la modificarea condițiilor de călătorie a minorilor în străinătate

Guvernul a adoptat proiectul de lege referitor la modificarea condițiilor de călătorie a minorilor în străinătate.

Guvernul a adoptat, miercuri, 23 martie 2016, un proiect de lege care priveşte călătoria minorilor în străinătate, în cadrul eforturilor de simplificare a procedurilor de ieșire din țară a copiilor minori.

„Guvernul a adoptat, în ședința de astăzi, unele reglementări în scopul înlesnirii condițiilor de ieșire din România a cetățenilor români minori. Executivul a modificat și completat Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, printr-un proiect de lege care va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului.”, se menționează în comunicatul remis de Guevrnul României.
Documentul propus spre adoptare aduce drept noutate ca acordul părinţilor nu va mai fi necesar pentru fiecare ieşire din ţară a unor categorii de copii, așa cum se intenționează să nu va mai fie specificată destinaţia călătoriei, anunță Romedia.gr.

Proiectul de lege modifică prevederea referitoare la acordul părinților pentru ieșirea din România a cetățeanului minor, respectiv declarația de acord a părintelui care nu îl însoțește pe minor în timpul călătoriei să poate fi eliberată pentru mai multe călătorii și pentru o perioadă de timp de până la 3 ani. De asemenea, se intenționează să nu mai fie obligatorie menționarea destinațiilor și indicarea exactă a traseului pe care îl va parcurge minorul în afara ţării.

România în 2016. Ce se va întâmpla pe piața imobiliară... Cazul Elodia, un nou episod. Cristian Cioacă ar putea ieși din închisoare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x