Antena Căutare

Guvernul: S-au dat bani pentru primele angajatilor de anul trecut

Guvernul reactioneaza in urma informatiei potrivit careia angajatii de la Palatul Victoria au primit, anul acesta, prime de vacanta si cel de-al 13-lea salariu. Intr-un comunicat se precizeaza ca cel de-al 13-lea salariu a fost acordat pentru activitatea de anul trecut. Iar angajatii cu statut de functionar public au dreptul si la prime de vacanta, precizeaza Guvernul.


Palatul Victoria precizeaza insa ca toti angajatii, cu exceptia demnitarilor, au dreptul, prin lege, la cel de-al 13 salariu. In cazul SGG, acesta a fost platit din bugetul pe 2010 pentru munca din 2009. Iar legea nu se refera doar la angajatii Guvernului, ci la toti salariatii institutiilor publice din Romania, inclusiv cei din Parlament.

Pe de alta parte, primele de vacanta sunt si ele un drept prevazut de lege. De asemenea, in comunicat se arata ca salariatii de la Guvern nu beneficiaza de drepturi salariale mai mari decat restul bugetarilor si, spre deosebire de alte categorii de salariati, nu beneficiaza de stimulente.

Secretariatul General al Guvernului precizeaza ca, incepand cu luna iulie a acestui an, cuantumul brut al salariilor, indemnizatiilor sau sporurilor primite de angajati a fost diminuat cu 25%. Despre cheltuielile pentru protocol, de peste 750.000 de euro, niciun cuvant insa.

Campanie inedita la Galati: 50 de studenti s-au prefacut ca se drogheaza... Alarma falsa cu bomba la statia de metrou Obor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x