Guvernul vrea să crească vârsta de pensionare la 70 de ani, pentru mai multe categorii, nu doar medici și profesori

Ludovic Orban consideră că ar trebui crescută vârsta de pensionare pentru anumite categorii de angajaţi, primii vizați fiind medicii și profesorii. Sunt, însă, și alte domenii în care românii ar avea opţiunea să lucreze până la 70 de ani.

S-ar putea ieși la pensie la 70 de ani

Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar, notează Antena 3.

Orban a spus că ar trebui crescută vârsta de pensionare şi a dat exemplul profesorilor, care ar putea să iasă la pensie la 70 de ani, dacă vor să lucreze.

"În momentul în care faci excepţii, deschizi poarta la solicitări pentru excepţii care să fie făcute pentru orice categorie. Din punctul meu de vedere sunt domenii de activitate unde trebuie lăsaţi angajaţii să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare...de la 65 la 70 de ani. De exemplu, profesorii şi medicii să decidă ei dacă vor să rămână în sistem sau nu...şi să nu fie la mâna directorului de şcoală...să fie decizia lor", a afirmat Ludovic Orban.

Ultimele știri