Antena Căutare

Guvernul vrea sa modifice din nou Codul Fiscal. Sunt vizate diurnele si drepturile de autor

Diurnele pentru deplasari ar putea fi impozitate la fel ca salariile, iar cei care primesc bani prin drepturi de autor ar putea plati contributiile la Sanatate chiar daca au si un contract de munca. Doar tichetele de vacanta au scapat, pentru moment, din vizorul Executivului.

Proiectul de act normativ vrea sa elimine plafonul maxim de decontare a diurnei. Angajatii primesc in prezent de cel mult doua ori si jumatate suma stabilita de autoritati pentru deplasari: 11 lei pe zi pentru cele in tara sau 35 de euro pentru deplasarile din Uniunea Europeana.

Daca se aproba proiectul, companiile vor putea acorda diurna dupa bunul plac, insa angajatii vor plati impozit si contributii sociale pentru diferenta de bani.

Nu este singurul impozit care se pregateste. Pentru a atrage mai multi bani la buget, Guvernul si-a indreptat atentia si catre cei care desfasoara activitati independente. Astfel, persoanele care sunt platite cu drepturi de autor, pe langa un contract individual de munca, vor trebui sa achite statului si contributiile la sanatate in cazul in care cele doua contracte au acelasi angajator sau firme din acelasi grup. Ceea ce inseamna ca drepturile de autor vor fi impozitate ca un salariu normal.

Doar tichetele de vacanta au scapat de impozitare. Este insa o veste buna numai pentru cei care lucreaza la privat. Strategia fiscal-bugetara prevede ca tichetele de vacanta sa nu se mai dea in sectorul public pana in 2014.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Ziua nationala din vremea comunismului. Vezi cum sarbatorea Romania pe 23 august!... Grav accident in judetul Brasov: Doi morti si doi raniti dupa ce o masina a fost lovita de tren...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x