Antena Căutare

Haine de blana facute in Romania, in magazinele de fite din Europa

In magazinele de lux ale Europei stau agatate, pe umerase, haine de blana facute in Romania. Se lucreaza ieftin intr-un mic atelier din Hunedoara, dar se vand pe bani multi, cu eticheta "de firma", peste hotare. Un cojoc made in Romania, dupa model italian sau frantuzesc, ajunge sa coste si cateva mii de euro.

Pe podium, la Milano, manechinul paseste apasat. Si, etaleaza cu mandrie un cojoc scump. De fapt, o haina cu eticheta pretioasa. Un om cu pretentii - si conturi pline - da apoi bani grei sa o poarte. Fara sa stie ca pe aceeasi eticheta, langa numele creatorului, mai scrie ceva: made in Romania.

In acest atelier din Beriu, Hunedoara, se munceste de zor. Din mainile croitoreselor ies hainele perfecte. Masuri, cusaturi, toate trebuie sa fie fara repros. Ca sa ajunga apoi in marile magazine ale designerilor. Lucreaza pentru Valentino, Pierre Balmaine sau Cavalli.

Materialele vin tot din strainatate. Pielea e adusa din Italia si din Spania. Iar misiunea croitoreselor e una singura: sa o taie si sa o coasa la milimetru, dupa un tipar tinut sub cheie.

Din atelierul de la Beriu, o haina ca aceasta pleaca cu 2.000 de lei. Si ajunge in magazinele lux tot cu 2000. de euro. De la Beriu pleaca saptamanal haine care fac moda in marile capitale europene. Si nu e singura fabrica ce lucreaza pentru marii designeri ai lumii. La noi in tara, se fabrica pe bani putini haine, genti, pantofi, care ajung apoi sa valoreze mii de euro in magazinele de lux ale Europei. Doar cu o eticheta.

Zugravii, instalatorii si electricienii sunt pe cale de disparitie in Romania... Manualele scolare vor putea fi inlocuite cu e-book-uri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x