Antena Căutare

Harta gropilor din Capitala: Peste 700 de cratere distrug masinile bucurestenilor

Cine nu da in gropi acum, nu e neaparat destept. Pur si simplu nu traieste in Romania. Sunt atat de multe cratere rasarite in asfalt dupa zapada ca s-a facut o harta a lor. Numai in Bucuresti, dupa o numaratoare amanuntita au iesit 700 la numar. Factura e achitata tot de contribuabil, de doua ori. O data platim taxele locale, iar a doua oara, reparatia masinii.

O groapa, multe injuraturi, un drum la service. Asa arata o zi din viata oricarui sofer roman imediat ce se topesc zapezile. Fie ca au fost sau nu reparate anul trecut, bulevardele si-au pregatit capcanele pentru masini. Numai in Capitala, dupa o numaratoare de o luna au iesit la iveala peste 700 de gropi.

Aproape ca nu exista artera principala fara probleme. In topul strazilor-transee conduc bulevardele Mihai Bravu, Liviu Rebreanu si Timisoara, care numara impreuna 40 de puncte fierbinti. Alt oras, aceeasi situatie. In Ploiesti, bani pentru reparatii exista, dar lucrarile incep abia in primavara.

Pana atunci, buni de plata sunt tot soferii. Bani pe care ii cheltuiesc pe reparatii ii pot recupera daca dau in judecata administratia locala. Procesele sunt, insa, de lunga durata. In medie, anual sunt rezolvate 20 de dosare din cateva sute, iar soferii care castiga pot fi numarati pe degetele de la o mana.

Hainele returnate se intorc pe raft ca noi. Electronicele, singurele carora le scade pretul dupa returnare... Informatiile dezvaluite in cadrul anchetei ROANTANAMO, incluse intr-un raport al Open Society Justice Initiative...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x