Scenariu sumbru și după 15 mai, când se încheie perioada de urgență! Horațiu Moldovan: "Ne așteptăm la o dublare a cazurilor de coronavirus"

Următoarea lună va fi critică pentru România, în pandemia de coronavirus. Conform graficelor Ministerului Sănătății, până pe 15 mai, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 se va dubla, iar un posibil trend descrescător ar putea să aibă loc abia la finalul lunii mai. Starea de urgență a fost prelungită în țara noastră cu încă 30 de zile și se va încheia pe 14 mai.

Pandemie de coronavirus în România

Profimedia Images

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, susține că autoritățile se așteaptă la o dublare a ccazurilor de coronavirus, după Paște. Secretarul de stat vorbește despre o descreștere a cazurilor, abia la sfârșitul lunii mai.

”Ne așteptăm să se producă un nou val de cazuri de coronavirus după aceste Sărbători Pascale. Noi sperăm să fim în limita unei dublări, dacă acest salt va fi peste dublu sistemul medical poate să ajungă la limita lui de funcționare și să trebuiască să luăm măsuri speciale", a explicat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Antena 3.

Citește și:

Ministerul Sănătății a aprobat creșterea numărului de teste de coronavirus pentru anumite categorii de persoane

Descreștere a numărului de cazuri de Covid-19, abia spre finalul lunii mai

Horațiu Moldovan susține că, potrivit graficelor, în România trendul descendent în pandemia de coronavirus va începe abia la finalul lunii mai, când vor putea fi luate în calcul și relaxarea măsurilor restrictive.

"În momentul în care vom ajunge la nivelul unui trend descendent de cazuri de coronavirus, timp de o săptămână, abia atunci ne putem relaxa. Spre sfârșitul lunii mai mergem spre un trend ascendent și apoi vedem ce facem”, a mai spus Horațiu Moldovan.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri