Căutare Live

Un fost campion național, găsit mort în condiții mizere

Un fost campion național la box s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, într-un container mizer, în care a trăit în ultimii ani. 

Un fost campion național la box s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, într-un container mizer, în care a trăit în ultimii ani.

Este vorba despre Horst Adolf Stumpf, fost campion național ce a fost medaliat cu bronz la Campionatele Europene la box și care ra cunoscut pentru faptul că a fost trimis să-l bată pe Paul Goma, scriitor român și militant anticomunist, după

cum povestea chiar acesta în ”Culorea Curcubeului” și în ”Infarct”.

Potrivit Adevărul, ordinele veneau chiar din fruntea statului: „Vreau ca Goma să fie bătut rău azi. Să fie bătut până nu mai ştie ce-i cu el”, relatează Ion Mihai Pacepa felul în care Nicolae Ceauşescu înţelegea să se răzbune. Nu a fost singurul moment în care şeful statului s-a folosit de campionul naţional. Stumpf a fost deghizat în măturător de stradă şi silit să bată până la inconştienţă un diplomat străin care refuzase să fie agent de spionaj pentru România.

Fostul subofiţer de la Steaua nu şi-a negat niciodată trecutul. Ba mai mult, nici măcar nu a etalat false mustrări de conştienţă.”Nu ştiam cine este (nr – Paul Goma). Mă cinstea Miliţia, mă luau şi mă lăsau în faţa blocului. Intram în casă, făceam iureş şi la revedere. M-am întâlnit cu el peste ani şi i-am zis că n-aveam ce să fac. Ştia foarte bine că are securişti împrejurul blocului”, a declarat Stumpf conform unui articol apărut pe merg.in.

Horst Stumpf a avut o lungă prietenie cu alcoolul, ceea ce i-a adus numai necazuri. Şi înainte, şi după 1989, scrie Mediafax.

„Până în 2001 am stat în Drumul Taberei. După, m-am întors în Popeşti-Leordeni, de unde m-a izgonit nevasta. Pensia 365 de lei, un rahat. Îţi vine, mă, să crezi aşa ceva?”, declara fostul boxer, conform aceleiaşi surse.


34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Rusia şi Ucraina, din nou în pragul războiului! Parlamentul a aprobat Legea marţială...
Ultimele știri