Antena Căutare

Hrebenciuc, Ghita si R. Negoita, cercetati de DNA pentru spalare de bani

Viorel Hrebenciuc este cercetat de DNA in dosarul in care Ioan Niculae a fost trimis in judecata pentru finantarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana, informeaza televiziunile de stiri. Alaturi de Hrebenciuc sunt anchetati Robert Negoita si Sebastian Ghita (patronul Romania TV)

"Eu nu am nici o implicare in acest caz. Nu am fost audiat si nici nu mi s-au adus la cunostinta acuzatiile. Va asigur ca, la fel ca si cu alte dosare, si acest dosar, daca exista, va avea neinceperea urmaririi penale", a declarat Negoita pentru Antena 3.

Ieri, omul de afaceri Ioan Nicolae si liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae si directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR au fost trimisi in judecata de procurorii DNA.


In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca "in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC INTERAGRO SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD."

Potrivit intelegerii infractionale, sumele de bani urmau a fi furnizate indirect, in sensul ca Ioan Niculae urma sa achite plati catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatura cu campania electorala, inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica.

In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ si SNGN ROMGAZ SA).

Se strange latul: Asistatii social care nu si-au platit taxele, identificati... Cosmarul din tramvaiul 41, la final: Barbatul retinut de politie a recunoscut ca a intepat femeile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x