Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

UPDATE! Iarna pune stăpânire peste România. Meteorologii au emis Cod PORTOCALIU DE NINSORI si VISCOL. Zonele vizate!

Zece judeţe din sudul, sud-vestul şi centrul ţării se află, la această oră, sub avertizări cod galben de ninsori şi viscol în zonele înalte. În cazul a şapte dintre aceste judeţe, avertizările au fost emise de meteorologi încă de dimineaţă şi au fost prelungite până după-amiază.

UPDATE 15:00 Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă un cod portocaliu de ninsori în zonele de munte și un cod galben de vânt puternic și disconfort termic în toată țara.

Atenționările sunt valabile până luni, 30 octombrie, la ora 23:00.

Astfel, potrivit ANM, valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 90 km/h, iar pe creste 20 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

_______________

Zece judeţe din sudul, sud-vestul şi centrul ţării se află, la această oră, sub avertizări cod galben de ninsori şi viscol în zonele înalte. În cazul a şapte dintre aceste judeţe, avertizările au fost emise de meteorologi încă de dimineaţă şi au fost prelungite până după-amiază.

Astfel, judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ninsoare, în zona de munte, până la ora 17, avertizarea fiind emisă iniţial până la ora 11.00. De asemenea, până la ora 15.00 se află sub cod galben emis de Administraţia Naţională de Meteorologie judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ninsoare se află şi judeţele Braşov şi Sibiu, până la ora 13.00, şi Hunedoara şi Caraş-Severin, până la ora 12.00.

Meteorologii avertizează că în aceste judeţe va ninge la altitudini de peste 1600 de metri, iar vântul va sufla cu până la 100 de kilometri la oră.

Meteorologii au anunţat intensificări temporare ale vântului, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte şi disconfort termic de vineri de la ora 21:00 până luni la ora 23:00.

Potrivit ANM, din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) şi până duminică dimineaţa (29 octombrie) vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul şi centrul ţării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 şi 55 km/h. La munte, în special, la altitudini de peste 1600 de metri, rafalele vor depăşi 65-70 de kilometri la oră, iar pe creste 80-90 kilometri la oră. Trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

De asemenea, duminică (29 octombrie) şi luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creştere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare.

În zona de munte va ninge viscolit şi se va depune strat de zăpadă consistent.

Temperaturile vor scădea în toată ţara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece, precizează ANM.

Recomandari