Iartă-l, Doamne, că a dat de păcat! La păcănele, în haine preoțești. Bărbatul a fost filmat într-un local din Botoșani. A primit 20.000 de euro de la un credincios credul!

Îmbrăcat în haine negre preoţeşti, cu o halbă de bere în mână, jucând la păcănele. Aşa a fost filmat într-un local din Botoşani un pretins preot.

Îmbrăcat în haine negre preoţeşti, cu o halbă de bere în mână, jucând la păcănele. Aşa a fost filmat într-un local din Botoşani un pretins preot.

Imaginile postate pe Internet au devenit virale, iar mai-marii Bisericii l-au căutat pe bătrânul cu plete albe în toate bisericile şi mănăstirile din Moldova. Cel mai probabil este un impostor, spune şi Patriarhia. Nu este prima dată când aşa-zişi preoţi adună bani de la trecători pentru cauze inventate.

Bătrânul cu plete albe şi veşminte negre preoţeşti pare că nu aude dojana bărbatului care-l filmează. E interesat mai degrabă să desluşească tainele jocului din faţa sa. Şi să se răcorească cu o bere.

A primit 20.000 de euro de la un credincios credul!

Filmarea a venit virală în mediul online, unde credincioşii au comentat revoltaţi pasiunea bărbatului îmbăcat în veşminte preoţeşti. Mai-marii bisericii au făcut verificări în toate mănăstirile din Moldova.

Patriarhia susţine că, cel mai probabil, nu este vorba despre un călugăr autentic, ci despre un impostor. Cazul nu este izolat. Anul trecut, poliţiştii au prins mai mulţi preoţi falşi care vindeau credinţa la colţ de stradă. Fie promiteau vindecări miraculoase celor bolnavi, fie sfinţirea unor obiecte personale.

Aşa-zisul preot din imagini a primit chiar 20 de mii de euro de la un singur credincios căruia i-a promis că va construi un schit pe muntele Athos.

Ultimele știri