Antena Căutare

Iaşi: Zece bolnavi de cancer şi opt angajaţi de la Spitalul Municipal din Paşcani, confirmaţi cu coronavirus

Zece pacienţi bolnavi de cancer, dar şi opt angajaţi de la Spitalul Municipal din Paşcani au fost depistaţi cu coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi începând o amplă anchetă epidemiologică în acest caz.

DSP Iaşi a anunţat, miercuri, că, în urma testărilor, opt angajaţi ai Spitalului Municipal din Paşcani au fost depistaţi cu noul coronavirus.

De asemenea, zece pacienţi internaţi în Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul spitalului au fost confirmaţi cu noul coronavirus, fiind testaţi toţi cei 48 de pacienţi.

"Ancheta epidemiologică desfăşurată la Spitalul Municipal Paşcani are în continuare în vedere stabilirea tuturor contacţilor direcţi, izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru COVID-19. Ancheta s-a derulat în paralel la Spitalul Municipal Paşcani, la Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului şi la personalul medico-sanitar care folosea un microbuz în regim special pentru transportul acestora de la Iaşi la unitatea medicală din Paşcani. Ancheta epidemiologică a evidenţiat faptul că au fost cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus care au folosit acest mijloc de transport“, se arată într-un comunicat al DSP Iaşi.

Pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus vor fi transferaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. În prezent, internările în Secţia de Îngrijiri Paliative de la spitalul din Paşcani sunt sistate. De asemenea, continuă testarea în rândul personalului medical.

Până miercuri la prânz, în judeţul Iaşi au fost confirmate 179 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Sursa : news.ro

Un medic din Timișoara și-a lipit fotografia de echipamentul de protecție pentru ca bolnavii să-i vadă chipul. Imaginea ... Directorul OMS susţine că statele au fost alertate "la momentul potrivit" în legătură cu urgenţa mondială de c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x