Live acumFilm: Ultima reduta (SUA 2013)
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Coronavirusul a ajuns în biserici! Reguli noi pentru credincioși, în următoarele zile. Ce se va întâmpla, din oră în oră, cu icoanele din lăcașurile de cult

În faţa unei posibile epidemii de coronavirus, comunităţile reacţionează cum ştiu mai bine! În localitatea Giroc, de lângă Timişoara, oamenii îşi iau toate măsurile ca nu cumva să se molipsească de coronavirus. Iar asta înseamnă inclusiv dezinfectarea bisericii din localitate.

Autoritățile locale din comuna Girău, județul Timiș, au decis ca toate icoanele din lăcașurile de cult din localitate să fie dezinfectate.

Pe fiecare dintre ele se va pulveriza o soluție specială sau spirt, apoi vor fi șterse. Edilul comunei a mai spus că își dorește ca pe icoanele care, în mod normal, sunt pupate de credincioșii care vin la biserică să se roage și să se închine, să fie pusă o sticlă specială, tocmai pentru ca acestea să poată fi dezinfectate cum trebuie.

Încăperile trebuie aerisite cât mai bine, astfel încât toate geamurile și toate ușile vor fi deschise de mai multe ori pe zi.

În ceea ce privește dezinfectarea, aceste icoane vor fi șterse de mai multe ori pe zi, chiar din oră în oră. Totul, pentru a fi evitată răspândirea unui eventual virus.

Recomandari