Antena Căutare

IGSU - Aversele torenţiale au produs inundaţii în 46 de localităţi din 22 judeţe

Aversele torenţiale au produs inundaţii în 46 de localităţi din 22 judeţe, anunţă IGSU, care precizează că cele mai afectate judeţe sunt Bihor, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

”În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 53 de case, 194 curţi, 66 beciuri/subsoluri şi 3 străzi. Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Bihor, Neamţ, Suceava şi Vaslui”, anunţă luni IGSU.

Un eveniment deosebit a fost înregistrat în judeţul Vaslui, localitatea Rafila, unde 2 persoane au fost evacuate la rude după ce locuinţele le-au fost afectate de viitură.

Situaţia s-a îmbunătăţit la nivelul judeţelor Caraş-Severin şi Timiş. Cele 84 de persoane evacuate/autoevacuate săptămâna trecută din zone inundate (28 de persoane din localităţile Oţelu Roşu, Remetea-Pogănici, Ciuta, Zorlenţu Mare, Dezeşti – judeţul CS şi 56 de persoane din zona Lugoj şi localitatea Fârdea – judeţul TM) s-au întors la domiciliu. Totodată, având în vedere că până astăzi la ora 12.00 este în vigoare o avertizare hidrologică COD ROŞU de inundaţii pe râul Timiş, în continuare, în oraşul Lugoj sunt dislocate echipaje pregătite de intervenţie în caz de necesitate.

Traficul rutier este restricţionat pe 1 drum naţional (DN 1R/CJ), 2 drumuri judeţene (DJ 182C/MM şi DJ 668A/HD) şi blocat pe 1 drum naţional (DN 15B/NT) şi 3 drumuri judeţene (DJ 706A şi DJ 706B/HD, DJ 159/VS).

Articolul continuă după reclamă

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt intervenţii în desfăşurare în 3 judeţe (BH, NT şi SV) atât pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curţi, cât şi pentru îndepărtarea aluviunilor de pe tronsoanele de drum afectate.

Sursa : news.ro

Mesajul unui judecător pentru elevii care vor să copieze la Bacalaureat 2020: „Dacă vă prindem, nu vă iertăm!”... Trei trenuri cu călători sunt oprite în staţiile CF Gura Humorului, Frasin şi Păltinoasa, din cauza vegetaţiei ajunse pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x