Antena Căutare

„Îi țin în cuști ca pe animale. Sunt oameni cu dizabilități și sunt tratați ca animalele”. Scene crunte într-un spital din nordul României

Umiliţi şi trataţi inuman, bolnavii cu afecţiuni psihice nu au, de multe ori, nicio şansă de recuperare în România. Este concluzia unui ONG care a făcut o vizită la un Centru de Recuperare pentru Persoane cu Handicap.

Umiliţi şi trataţi inuman, bolnavii cu afecţiuni psihice nu au, de multe ori, nicio şansă de recuperare în România. Este concluzia unui ONG care a făcut o vizită la un Centru de Recuperare pentru Persoane cu Handicap. Acolo, bolnavii care ar fi trebuit să fie ajutaţi, erau ţinuţi în cuşti sau legaţi de paturi. Membrii ONG-ului au atras atenţia şi asupra condiţiilor în care sunt internaţi pacienţii secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din acelaşi oraş.

Scenele descoperite de membrii organizaţiei non-guvernamentale la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap din Sighetu Marmaţiei pot fi cu greu descrise în cuvinte.

Conform angajaţilor centrului, exact din cauza agresivităţii erau închişi sau legaţi pacienţii. O măsură ilegală în astfel de centre, spun specialiştii.

Centrul de Recuperare aparţine de DGASPC Maramureş, iar autorităţile locale spun că în ultimii ani au existat finanţări suficiente pentru ca situaţia să se îmbunătăţească aici.

Bolnavii din Centrul de Recuperare vor fi relocaţi în maximum 48 de ore au anunţat autorităţile locale.

Imagini șocate în secția de psihiatrie a Spitalului Focșani: Bărbați loviți cu bestialitate de un pacient drogat!... Obiecte extrase de medici din corpurile copiilor aduşi de părinţi la Urgenţe. Intervenţiile fac diferenţa dintre viaţă ş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x