„Îi țin în cuști ca pe animale. Sunt oameni cu dizabilități și sunt tratați ca animalele”. Scene crunte într-un spital din nordul României

Umiliţi şi trataţi inuman, bolnavii cu afecţiuni psihice nu au, de multe ori, nicio şansă de recuperare în România. Este concluzia unui ONG care a făcut o vizită la un Centru de Recuperare pentru Persoane cu Handicap.

Umiliţi şi trataţi inuman, bolnavii cu afecţiuni psihice nu au, de multe ori, nicio şansă de recuperare în România. Este concluzia unui ONG care a făcut o vizită la un Centru de Recuperare pentru Persoane cu Handicap. Acolo, bolnavii care ar fi trebuit să fie ajutaţi, erau ţinuţi în cuşti sau legaţi de paturi. Membrii ONG-ului au atras atenţia şi asupra condiţiilor în care sunt internaţi pacienţii secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din acelaşi oraş.

Scenele descoperite de membrii organizaţiei non-guvernamentale la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap din Sighetu Marmaţiei pot fi cu greu descrise în cuvinte.

Conform angajaţilor centrului, exact din cauza agresivităţii erau închişi sau legaţi pacienţii. O măsură ilegală în astfel de centre, spun specialiştii.

Centrul de Recuperare aparţine de DGASPC Maramureş, iar autorităţile locale spun că în ultimii ani au existat finanţări suficiente pentru ca situaţia să se îmbunătăţească aici.

Bolnavii din Centrul de Recuperare vor fi relocaţi în maximum 48 de ore au anunţat autorităţile locale.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri