Antena Căutare

Iliescu, dat in judecata de Presedintele Asociatiei 21 Decembrie

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, l-a dat in judecata pe fostul presedinte al Romaniei, Teodor Maries, cerandu-i daune de un milion de ruble rusesti pentru "declaratii insultatoare cu continut calomnios.

Maries vrea sa sanctioneze astfel afirmatiile liderului de onoare al PSD care a sustinut recent ca presedintele Asociatiei 21 Decembrie nu merita calitatea de revolutionar deoarece nu se afla pe baricade. Maries mai sustine ca afirmatiile lui Iliescu sunt de natura sa produca prejudiciu, ca au fost facute cu intentie, cu "manie proletara" si ca au fost facute pentru afectarea imaginii sale si a Asociatiei, pentru a fi supus oprobriului public.

"Acest comunicat nu este o gluma de 1 Aprilie, cum ar prefera paratul Iliescu Ilici Ion", se arata in comunicatului Asociatiei. Potrivit comunicatului, avocatii Asociatiei 21 Decembrie 1989, l-au convins pe Teodor Maries sa-l dea in judecata pe presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Joi, Teodor Maries adepus la Sectia civila a Tribunalului Bucuresti, o cerere de chemare in judecata a lui Ion Iliescu, in care cere instantei ca fostul presedinte sa fie condamnat la "dezdaunare" pentru "declaratii insultatoare, cu continut calomnios" si sa plateasca "1.000.000 ruble - moneda convertibila a Federatiei Ruse (echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii)".

Maries precizeaza ca l-a dat in judecata pe Iliescu pentru afirmatiile facute in 30 martie, potrivit carora presedintele Asociatiei 21 Decembrie, "'nu are nici macar calitatea de revolutionar'" el "nefiind pe baricade, asa cum s-au regasit multi dintre cei care au infiintat aceasta Asociatie".

"Nimeni nu-i recunoaste acest drept. Toti membrii fondatori ai Asociatiei, practic, s-au cam retras. Pe acolo a fost si Dan Iosif, acolo au fost si Romeo Raicu, Silaghi Popa. Nu stiu cum (...) a ajuns (Teodor Maries - n.r.) presedinte al Asociatiei si, din explicatia lor, n-are functie politica. In conceptul lor, al statutului lor, este un fel de administrator al cladirii in care este Asociatia. Dar el si-a arogat dreptul si calitatea de a vorbi in numele Asociatiei, de a vorbi in numele revolutionarilor, el face aceste greve ale foamei. Si el merge si este primit de presedinta Camerei Deputatilor (Roberta Anastase - n.r.) pe tema Lustratiei si si-a luat angajamentul ca inceteaza greva foamei daca Legea va fi votata", declara atunci Iliescu.

In actiunea depusa la instanta, avocatii lui Maries sustin ca "afirmatiile fostului presedinte au fost facute intr-un moment in care, dupa o campanie de protest, Camera Deputatilor a acceptat sa reintroduca pe ordinea de zi si sa voteze cu prioritate, proiectul Legii lustratiei elementelor din fostul partid comunist si din aparatul de politie politica al defunctului regim".

Maries sustine ca afirmatiile lui Iliescu sunt de natura sa produca prejudiciu, ca au fost facute cu intentie, cu "manie proletara" si ca au fost facute pentru afectarea imaginii sale si a Asociatiei, pentru a fi supus oprobriului public.

Frauda, in numele Antenei 1. Nu raspundeti mesajelor "VERDE STOP"... Schizofrenic fara acte de identitate la Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x