Antena Căutare

Imagini apocaliptice în România! Puhoaiele de apă au ras sate întregi!

Dezastru mare din cauza inundațiilor! Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au întâlnit astăzi într-o ședință unde a fost prezentat raportul final cu privire la pagubele înregistrate.

Dezastru mare din cauza inundațiilor! Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au întâlnit astăzi într-o ședință unde a fost prezentat raportul final cu privire la pagubele înregistrate.

Peste nouă milioane de lei! La atât se ridică pagubele produse după inundaţiile din Botoşani! Autorităţile au făcut un calcul şi au constatat că au nevoie de ajutor din partea Guvernului. În urma potopului, oamenii au rămas fără locuinţe şi fără culturi agricole.

Pagube de peste nouă milioane lei din cauza inundațiilor, prefectul cere ajutor de la București

S-au înregistrat pagube materiale pe raza unor tronsoane de drumuri județene, străzi, drumuri comunale și au mai fost avariate locuințe și anexe gospodărești. De asemenea, au mai fost afectate și culturi agricole precum porumb, floarea soarelui, cartofi, soia.

Unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora s-au produs pagubele sunt: orașele Bucecea și Ștefănești și comunele Albești, Blândești, Frumușica, Manoleasa, Manoleasa, Mihălășeni, Păltiniș, Prăjeni, Românești, Trușești, Tudora, Vârfu Câmpului, Vorona.

Valoarea estimată a pagubelor este de aproximativ 9.499.142. lei.

Ca atare, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Botoşani vor înainta Raportul final împreună cu un proiect de hotărâre de Guvern către ministerele de resort pentru acordarea de sprijin financiar unităților administrativ-teritoriale afectate.

Cum îți influențează starea de spirit vremea capricioasă! Semnalul de alarmă tras de medici: ”Schimbările climaterice...... Elevii au scris „perle” de milioane la Bac! „Poetul nu loveşte coloana de minuni a lumii, că e om bun şi are milă de ele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x