Antena Căutare

Primele imagini de la Banchetul Imperial din Japonia. Ce ţinută a ales să îmbrace soţia lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, președintele României și soția lui, Carmen Iohannis, au fost prezenți la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei. 

Klaus Iohannis, președintele României și soția lui, Carmen Iohannis, au fost prezenți la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei.

La evenimentul grandios au fost prezenți aproape 2000 de invitați, din 180 de țări, iar prima doamnă a țării a impresionat printr-o rochie lungă, albastră. De asemenea, președintele a purtat un frac creat de Alexandru Ciucu, care a lucrat 150 de ore la realizarea lui.

Citește și: 150 de ore a muncit designerul Ciucu la costumul lui Iohannis. Secretele fracului purtat de Președinte în Japonia

Împăratul Naruhito şi-a proclamat oficial ascensiunea la tron în prezenţa a peste 180 de demnitari străini.

"Jur că voi acţiona conform Constituţiei şi că îmi voi îndeplini responsabilitatea mea ca simbol al statului şi pentru unitatea oamenilor", a spus împăratul Naruhito.

Proclamarea s-a desfăşurat în Sala Pinilor (Matsu no ma), cea mai elegantă din Palatul Imperial din Tokyo, în prezenţa unui grup restrâns, ceilalţi invitaţi rămânând în sălile anexe. Împăratul s-a aflat în Takamikura - o înaltă structură octogonală, cu bogate decoraţiuni aurii şi negre, plasată pe o estradă şi drapată cu perdele violet. În interior era un jilţ pe care suveranul nipon nu s-a aşezat însă în niciun moment al acestui ceremonial. Împăratul nipon a avut în pavilion două dintre cele trei comori sacre - o sabie şi o piatră preţioasă. Acestea împreună cu o oglindă din bronz formează comoara imperială a Japoniei. Imediat alături s-a aflat tronul împărătesei Masako, de dimensiuni puţin mai mici.

Ceremonia a durat aproximativ 30 de minute şi a fost însoţită de gonguri.

Merită respect! A construit 1.000 de case pentru cei săraci și fără un acoperiș deasupra capului. „Nu voi uita niciodată... ANAF a scos la concurs zeci de posturi de șefi, alături de alte locuri de muncă vacante. Salariile mari atrag românii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x