Antena Căutare

Imagini REVOLTĂROARE! O secție de pediatrie, plină de GÂNDACI. „Noaptea, mămicile își păzesc bebelușii” - GALERIE FOTO

Imagini revoltătoare din secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova au fost publicate pe internet de mai mulți părinți, în acestea apărând gândaci plimbându-se prin saloane în care nu sunt respectate regulile de igienă.

Imagini revoltătoare din secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova au fost publicate pe internet de mai mulți părinți, în acestea apărând gândaci plimbându-se prin saloane în care nu sunt respectate regulile de igienă.

În saloanele în care sunt îngrijiți copiii sunt gândaci, mirosul este greu de suportat, paturile sunt vechi și ruginite, iar lenjeriile de pat sunt rupte.

Mai mulți părinți s-au declarat revoltați, dar au precizat că sunt nevoiți să accepte condițiile mizere, scrie adevarul.ro.

„Este înfiorător. Noaptea, mămicile stau să-şi păzească bebeluşii, să nu se urce pe ei gândacii. Este plin, peste tot”, a declarat o mămică.

O altă femeie, care a ajuns cu copilul în urgență, a mărturisit că aproape a făcut un atac de panică, după ce a văzut cum arată salonul în care trebuie să stea internată. „Când am văzut unde m-au băgat, am început să plâng, tremuram toată. Cred că am avut un atac de panică, nu ştiu. L-am sunat pe soţ să vină să ne ia din spital, dar medicii mi-au spus că plec pe răspunderea mea şi am rămas, mi-a fost teamă. Este inuman”, a povestit o altă femeie.

Totodată, un bărbat din Craiova a publicat pe Facebook o fotografie în care o mamă dormea lângă bebelușul ei într-un pat mic și ruginit.

„Spitalul nr 1 de urgenţă Craiova 2018. Secţia pediatrie. Cum este posibil în secolul 21 să existe într-un spital de urgenţă asemenea condiţii, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat 1.500 x 800 dacă este şi atât, fără perne, fără pături… Numai de furat sunteţi buni, dar să modernizaţi un spital nu vreţi, că nu vă mai săturaţi de bani… Femeile muşcate de fel şi fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane… Fără un frigider să îţi pui mâncarea, fără un dulap să îţi pui hainele… fără, fără, fără…”, a scris părintele.

Imaginile au fost văzute și de Eugen Georgescu, noul manager al Spitalului de Urgenţă din Craiova, care a declarat că va declanşa o anchetă.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj s-a autosesizat și a dispus aplicarea de sancțiuni în urma neregulilor depistate în unitatea medicală. Spitalul de Urgență din Craiova a fost amendat de inspectorii DSP Dolj cu 5.000 de lei, în urma controlului efectuat la secția de Pediatrie.

„Ieri se făcea igienizare în Clinica Pediatrie I, urmând ca după terminare să intre în plan și Pediatrie II. La Pediatrie II s-a constatat un număr mai mare de aparținători decât numărul de paturi, erau 10 paturi și 17 internări. S-a găsit mobilier vechi, deteriorat. Starea de igienă a secției nu este corespunzătoare. La data controlului nu s-au găsit insecte în secție. S-a verificat și respectarea planului de dezinfecție, ultima acțiune fiind în data de 2 octombrie 2018. S-a recomandat spitalului să ia măsuri penru redimensionarea numărului de paturi pentru aparținători”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu.

Săptămâna trecută, un lift a căzut în gol la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, în timp ce trei persoane se aflau în interior.

Legea pe care o aşteptau toţi părinţii! Sancţiuni drastice pentru cine va mai face aşa ceva în școli... Modele Subiecte Bac 2019 și Evaluare Națională 2019 Edu.ro publicate! Cum arată primele subiecte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x