Antena Căutare

Imbranceli si injuraturi pe Dealul Mitropoliei: Credinciosii s-au calcat in picioare ca sa ajunga la moaste

Astazi e zi de sarbatoare in calendarul crestin-ortodox. Nu toti o percep, insa, ca pe o zi de pace si rugaciune. Pe Dealul Mitropoliei a fost nebunie la moastele celor patru Sfinti. Oamenii s-au imbrancit, s-au injurat si s-au calcat in picioare, la propriu, ca sa ajunga la raclele din curtea catedralei. O enoriasa a vrut sa le imparta mancare celor care stateau la rand, dar n-a apucat sa dea decat cateva pachete. Restul i-au fost luate cu forta.

In haosul creat, pelerinii au uitat complet de cele sfinte. S-au injurat, s-au imbrancit si s-au calcat in picioare. Unii chiar s-au luat la bataie. Depasiti numeric, jandarmii nu au putut sa faca ordine. Au cedat odata cu gardurile de protectie.

In zi de sarbatoare, o femeie a vrut sa faca un gest mare - sa dea pomana credinciosilor. A regretat repede decizia. Mai ales ca n-a apucat sa imparta prea multe cu mana ei. Restul i-au fost furate!

Si la Constanta a fost nebunie in fata unei biserici din oras, care poarta chiar Hramul Sfantului Dumitru. Sute de credinciosi s-au imbrancit ca sa atinga moastele a noua sfinti, proaspat descoperite in clopotnita lacasului de cult. Unora li s-a facut si rau.

Relicvele au fost donate de staretul unui schit de pe muntele Athos, secolul trecut, si au fost ascunse mai bine de jumatate de secol de fostul preot paroh, in perioada comunismului.


La Craiova, peisajul a fost complet diferit. Cu calm si pace in suflet, peste zece mii de credinciosi au luat parte la o procesiune impresionanta, de Sfantul Dumitru. Zeci de preoti si ierarhi au purtat pe strazi moastele Sfintilor Nifon, Tatiana, Serghie si Vah. Cu faclii aprinse si fanfara militara, alaiul a parcurs tot centrul orasului.

Peste 320.000 de romani sarbatoresc, astazi, ziua numelui. Potrivit datelor Ministerului Administratiei si Internelor, cei mai multi dintre acestia, peste 280.000, sunt barbati. Totodata, peste 36.000 de femei poarta numele de Dumitra sau Dumitrita.

foto: Intact Images

Doi copii au fost grav raniti de explozia unui proiectil din Al Doilea Razboi Mondial... DIICOT, pe urmele unei retele de spionaj industrial: Documente CLASIFICATE, "scurse" catre oameni de afaceri d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x