Antena Căutare

Impresionant! Este olimpica la matematica, romana si franceza, desi traieste in intuneric!

Andra Vanca din Craiova scrie si citeste doar cu ajutorul unor dispozitive care maresc literele si randurile de cateva ori. Poarta ochelari, dar chiar si asa, traieste de 13 ani intr-o lume a umbrelor in care lumina soarelui sau albul zapezii doare. Desi medicii nu au gasit pentru boala ei un leac, pe Andra viata a invatat-o sa treaca peste orice obstacol.

De 13 ani, Andra se ascunde in intuneric, pentru ca altfel nu poate trai. Citeste si scrie cu ajutorul unor aparate care maresc literele de cateva ori. E eleva de zece a unui liceu din Craiova. A castigat pana acum 30 de premii la olimpiade nationale si internationale.

O boala cumplita, diagnosticata in primele luni de viata a aruncat-o pe Andra in intuneric. Departe de lumina care doare. Are fotofobie congenitala, o boala pentru care medicii nu au gasit leac. Doar tratamente care o tin in frau.

Pentru Andra, zapada ar trebui sa fie rosie. Doare si ea, la fel ca hartia alba de pe caietele scolare sau albul peretilor din sala de clasa. Ochelarii cu diferite dioptrii pe care-i poarta ii deschid in fata ochilor doar o lume a umbrelor.

Desi are aceasta problema majora de vedere este un copil care citeste foarte mult si face niste compozitii extraordinare. Scrie poezii, scrie basme si lucreaza si la un roman. Si-ar dori ca intr-o zi sa le poata aduna intre copertele unei carti.

Mama ei a renuntat la tot pentru ea. In familia lor, doar tatal munceste. Pentru 750 de lei pe luna. Bani din care nu i-au putut plati Andrei un tratament in strainatate. In prag de Craciun, fetita i-ar cere Mosului sanatate, dar nu stie daca e loc in sacul lui pentru asa ceva.

“Mosului nu am de gand sa-i cer ceva anume, in schimb el ma vede, stie tot ce fac, daca este bine, daca este rau si va decide el ce merit”, a spus Andra.

Opt oameni au ajuns la spital din cauza unui accident rutier petrecut in Bucuresti... Care sunt gadgeturile preferate ale gospodinelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x