Antena Căutare

In 2011 au fost inregistrate cele mai multe dosare penale din istorie

Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi ca, anul trecut, au fost aproximativ 1,7 milioane de dosare penale in lucru, cel mai mare numar de dosare din istoria institutiei. Potrivit statisticilor, un sfert din populatia adulta a tarii ar trebui sa aiba dosar penal.

"A fost de trei ori mai mult fata de acum 10 ani si aproape dublu fata de 2006. Daca ne raportam la populatia adulta a Romaniei existenta a 1,7 milioane de dosare penale reprezinta o anomalie. Statistic, s-ar presupune ca aproximativ un roman din patru sa fie implicat, intr-o forma sau alta, intr-un dosar penal. Cu toate acestea datele statistice demonstreaza ca evolutia infractionalitatii nu are o crestere similara", a spus Kovesi, potrivit Agerpres.


Ea a precizat ca acest volum mare de activitate este influentat de probleme legislative sau sesizari de cele mai multe ori fara finalitate ori neintemeiate.

Potrivit seful Ministerului Public, in 2011 au fost solutionate cel mai mare numar de dosare din istorie. Chiar si asa, la finalul anului s-a constatat ca au ramas nesolutionate 1.100.000 de cauze. Motivul il reprezinta resursele slabe de care dispune ministerul.

Kovesi a mentionat ca prioritatea sistemului judiciar trebuie sa fie identificarea de solutii care sa permita limitarea numarului de dosare si solutionarea cauzelor importante pentru societate.

foto: Intact Images

EXCLUSIV! Vezi primele imagini din coaforul groazei!... Vladan, inainte de atac: "Lasa ca va arat eu voua!". Autorul atacului armat a cerut instantei internarea intr-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x