Antena Căutare

În București, pentru metrou, autobuz și tramvai va exista un singur bilet de călătorie. Cât va costa

De la 1 august Metrorex și STB introduc biletul comun pentru toate mijloacele de transport. De asemena se scumpeşte transportul în comun din Capitală. Cât va fi prețul unei călătorii.

Bilet unic în București pentru autobuz, tramvai și metrou Galerie
Bilet unic în București pentru autobuz, tramvai și metrou | Hepta/Shutterstock

Ministerul Transporturilor anunță că începând cu 1 august, Metrorex și STB oferă bilete comune şi acces pentru o perioadă de 90 minute cu metroul, dar și acces la celelalte mijloace de transport.

Atât STB, cât și Metrotex oferă posibilitatea recuperării a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Cât vor costa biletele unice pentru autobuz, metrou și tramvai și ce prețuri au abonamentele

O călătorie cu autobuzul sau tramvaiul creşte de la 1,3 lei la 3 lei şi cel al unei călătorii cu metroul, combinată cu transportul de suprafață va fi de 5 lei. Modificările apar odată cu introducerea biletelor şi abonamentelor unice valabile atât la metrou cât şi pentru transportul la suprafaţă, potrivit Digi24.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

Călătoriile în București se scumpesc

Armonizarea tarifelor la transportul în comun din București implică și o creștere tarifară. În cazul STB, o călătorie, de pildă, crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei. În cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.

Totodată, potrivit estimărilor, încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie - prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua. Atât Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât și Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul. La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru degrevarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto.

Poveștile reale ale unor copii crescuți de animale sălbatice. Sunt numiți copiii "Mowgli"... Cele mai importante state în care a fost identificată tulpina Lambda. Ce spun cercetărorii despre noua versiune a corona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x