Antena Căutare

În ce stare se află Papa Francisc după ce a fost supus operației. Medicii au făcut declarații despre rapoartele Suveranului Pontif

Papa Francisc a fost operat de curând din cauza unei inflamații a colonului. Suvaranul Pontif în vârstă de 84 de ani a avut nevoie urgentă de intervenția medicilor. În ce stare se află acum după efectuarea procedurilor și cum a răspuns la tratament.

Papa Francisc a fost operat Galerie
Papa Francisc | Hepta

Papa a fost internat la Policlinica "A. Gemelli" din capitala italinană unde a fost supus "unei intervenţii chirurgicale programată pentru "stenoză diverticulară simptomatică a colonului", boală care implică inflamatia peretelui intestinului gros.

Suveranul Pontif a fost sub anestezie generală, a precizat purtătorul de cuvânt Matteo Bruni, potrivit BBC. Este prima dată de la alegerea sa, din 2013, când Papa Francisc a fost internat și a intrat pe mâna medicilor.

„Papa, care a fost spitalizat în cursul după-amiezii la Clinica Gemelli, a fost supus în cursul serii unei intervenții chirurgicale programate pentru stenoză diverticulară simptomatică. Sfântul Părinte a reacționat bine la intervenția care s-a desfășurat sub anestezie generală și a fost făcută de profesorul Sergio Alfieri, asistat de profesorul Luigi Sofo, dr. Antonio Tortorelli și dr. Roberta Menghi”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Cum se simte Papa Francis după ce a fost supus unei operații la 84 de ani

Medicii au făcut declarații din rapoartele Suveraului Pontif, acesta "a răspuns bine tratmentului" și se află într-o stare bună. Operația a fost un succes, iar în acest moment, suveranul este în perioada de refacere, relatează news.ro.

Vaticanul nu a oferit mai multe detalii legat de intervenţie sau despre timpul pe care Papa trebuie să îl petreacă în spital.

Duminică, el s-a adresat miilor de vizitatori în Piaţa Sfântul Petru şi a anunţat că în luna septembrie va merge în Slovacia, după ce va oficia o slujbă la Budepesta.

Cum se manifestă afecțiunea de care suferă Papa Francisc

Stenoză diverticulară simptomatică a colonului poate duce la reducerea colonului. Printre simptomele cauzate se numără dureri abdominale şi balonare.

Desi, diverticuloza colonica este o afecțiune foarte frecventă a colonului, diverticului nu sunt periculoși. Potrivit Reginamaria.ro doar 20% dintre pacienti prezinta simptome: dureri abdominale (crampe), în special în partea stangă a abdomenului inferior, balonare, constipatie, eliminarea de sange.

Operaţia la care a fost supus Papa Francisc a fost stabilită în urmă cu mai multe săptămâni.

Născut în 1936, la Buenos Aires, Papa Francisc şi-a pierdut o parte din plămânul drept la vârsta de 21 de ani. El suferă şi din cauza sciaticii, iar în 2014 a fost nevoit să îşi anuleze mai multe misiuni din pricina unei probleme la stomac.

Luminiţa Gheorghiu a murit. Actrița din „Moromeții" a suferit de o boală care i-a răpit cariera. Nu a mai putut ieș... Tess Nolan, asistenta care se împarte între operații complicate și apariții senzuale. "Îmi plac cățeii și perechile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x