Antena Căutare

În ea zace comoara României! Gălățeanca Daria Hărăbor, aur la Olimpiada Internațională de Astronomie

Daria Hărăbor, o tânără elevă gălățeancă la doar 16 ani ne face mândri că suntem români!  Aceasta a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie, desfăşurată la Piatra Neamţ, în perioada 18-26 octombrie.

Daria Hărăbor, elevă la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, la cea de-a XXIV-a ediție a competiţiei a reeditat performanţa de anul trecut, de la concursul desfăşurat în Sri Lanka.

Eleva a fost îndrumată de profesorii Daniela Domnișoru și Cătălina Caragea. La Astroclubul „Călin Popovici” din cadrul Observatorului astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, eleva s-a pregătit cu Ovidiu Tercu, coordonatorul Secţiei Planetariu a muzeului.

În acest an, Daria Hărăbor a câştigat şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, ediţia a XIII-a, desfăşurată în Ungaria, în perioada 2-10 august. De asemenea, în luna mai, ea a obţinut medalia de aur la faza naţională a Olimpiadei de Fizică, de la Târgovişte.

Sibiu: Un muncitor forestier, grav rănit în apropiere de Păltiniş... Zeci de mineri din Valea Jiului sunt blocați în subteran în semn de protest! Aceștia ameninţă că vor rămâne în mină şi v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x