Live acumObservator 16
Prime Time 20:30X Factor

În Neamț există o singur izoletă, dar nefuncțională! Bolnavii de virus nu pot fi transportați în siguranță către unitățile medicale

Singura izoletă din dotarea ISU Neamţ este nefuncţională, aceasta neputând fi folosită la transportul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19, potrivit informaţiilor furnizate, luni, într-o conferinţă de presă, de locţiitorul inspectorului şef al ISU Neamţ, colonelul Cătălin Leonte, potrivit Agerpres.

În Neamț există o singur izoletă, dar nefuncțională! Bolnavii de virus nu pot fi transportați în siguranță către unitățile medicalePotrivit sursei citate, cele trei paciente din judeţul Neamţ depistate pozitiv au fost transportate cu o izoletă pusă la dispoziţie de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele învecinate, în funcţie de disponibilitate, iar ISU Neamţ vine cu autospeciala de transport.


"Izoleta a fost achiziţionată în anii anteriori şi înainte de creşterea incidenţei cazurilor a devenit nefuncţională, aspect pe care l-am raport eşaloanelor superioare. Am întreprins demersurile pentru repararea acesteia, dar, din păcate, nu s-a reuşit până la această oră", a declarat căpitanul Cătălin Leonte.

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 158! În ce stare se află pacienții


În judeţul Neamţ au fost depistate pozitiv până acum trei cazuri de infecţie cu COVID-19, toate la femei din Piatra-Neamţ, Roman şi Bicaz.

Vă reamintim că până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, iar două dintre ele în Austria și Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Recomandari