Antena Căutare

In perioada urmatoare, alimentele se vor scumpi cu 3-5%

Producatorii agricoli spun ca scumpirea este determinata de conditiile meteo. Mai mult, expertii in domeniu progonozeaza cresteri de preturi cu 10, chiar 20 de procente pana la sfarsitul anului.



Federatia Agrostar pune viitoarele majorari de preturi si pe seama lipsei unei "strategii coerente" a Ministerului Agriculturii si cere demisia ministrului Valeriu Tabara.

"Ministrul Agriculturii nu poate sa intervina direct in reglarea preturilor, dar poate sa o faca prin politici sectoriale, ceea ce lipseste cu desavarsire la ora actuala. Pot fi luate masuri de stimulare a investitiilor si de crestere a gradului de absorbtie a fondurilor europene", sustine Niculae Stefan, presedintele Agrostar.

"In viitor, lupta pentru resursele de hrana ale planetei se va ascuti, iar Romania, desi are potential urias in domeniu, va fi doar o piata de desfacere pentru produsele scumpe din import. Optimismul exagerat al domnului Valeriu Tabara, care sustine ca Romania nu se va confrunta cu o criza alimentara, arata lipsa de realism din partea domniei sale", a mai spus Stefan.

Citeste si Jurnalul

FOTO: Intact Images

"Sa ne amintim de Fanus Neagu cu suras si cu blandete pe inima lui"... Marea Neagra: Focuri de arma in incercarea de a opri un pescador turcesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x