Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

ÎN PREMIERĂ: Doi români cu minți de aur! Au fost aleși să deseneze noul sediu al companiei APPLE, așa cum l-a visat Steve Jobs

La Londra, doi tineri arhitecţi din Bucureşti au ajuns să proiecteze cele mai îndrăzneţe clădiri şi oraşe de pe glob şi împlinesc, chiar acum, visul fondatorului Apple, Steve Jobs

Max şi Daniel Zielinski, fraţi gemeni

La Londra, doi tineri arhitecţi din Bucureşti au ajuns să proiecteze cele mai îndrăzneţe clădiri şi oraşe de pe glob şi împlinesc, chiar acum, visul fondatorului Apple, Steve Jobs

Doi români care nici n-au terminat bine facultatea au fost luaţi de cea mai mare firma de arhitectură din lume. Acolo li s-a dat misiunea de a imagina clădiri cu design revoluţionar şi oraşe futuriste, în deşert, valorând miliarde de euro. Iar proiectul lor de suflet l-au primit la doar 26 de ani: să deseneze noul sediu al companiei Apple, din California, aşa cum l-a visat Steve Jobs.

Cei doi tineri care împlinesc, la Londra, visul fondatorului Apple, sunt arhitecţii Max şi Daniel Zielinski, fraţi gemeni. Astfel, toate proiectele lor cu care au uimit lumea sunt gândite în doi, dar ca unul singur.

La doar 31 de ani, fraţii Zielinski au un portofoliu incredibil, iar printre proiectele lor de suflet se numără turnul de 300 de metri al Băncii Naţionale din Kuweit şi un alt proiect de 17 miliarde dolari, ce constituie una din minunile civilizaţiei moderne, respectiv primul oraş din lume cu poluare zero.

„Oraşul sustenabil Masdar, din Emiratele Arabe, este făcut în deşert, totul se bazează pe energie solară, iar circulaţia în interiorul oraşului se va face cu maşini electrice, fără şofer”
, au povestit fraţii Max şi Daniel Zielinski, duminică, la emisiunea "În premieră", de la Antena 3.

Nu în ultimul rând, cei doi români construiesc viitorul sediu Apple din California, gândit de Steve Jobs în 2009. Proiectul va fi terminat în 2016. Între timp, cei doi fraţi români lucrează la alte proiecte secrete.

Puteți urmări ediția integrală a emisiunii "În Premieră" pe AntenaPlay.ro!

Recomandari